2016. október 2., vasárnap

II. Kacaj Panka Mese- és Versíró Pályázat - Már van múltunk!

Másfél évvel ezelőtt született az ötlet: hirdessünk alkotói pályázatot kicsiknek, nagyoknak, határainkon innen és túl, hogy teret biztosítsunk a mesék, gyerekversek bemutatásának azok számára, akik eddig csak a családjuknak, barátoknak és tanáraiknak merték megmutatni alkotásaikat. Amatőr szárnybontogatások, ajándék versek és mesék ezek olyan színvonalon, amelyre kis közösségünk büszke lehet.

Az ötlet születéséről már tavaly meséltem (http://kreativbabaajandek.blogspot.hu/2015/07/a-visszaszamlalas-megindult-egy-nap.html) és egyik díjnyertes írásomat én is bemutattam nektek (http://kreativbabaajandek.blogspot.hu/2015/06/kacaj-panka-esetei.html), amelyből megszületett a Kacaj Panka Mesetár Társaság.

Most, másfél évvel később lezárult a Fővárosi- Állat és Növénykerttel közösen kiírt II. Kacaj Panka Mese - és Versíró Pályázat „Engedd élni” címmel. Megint csak ámulunk a rengeteg csodás és fordulatokban gazdag alkotáson. Az idén 78 írás került az elő-zsűrihez, ez arányában több, mint tavaly volt. Öt ország 63 városából 134 pályamű érkezett, amelyek elküldését ezúton is köszönjük mindenkinek.

A zsűrinek idén is nagyon jó dolga volt, hiszen a nyár és az ősz folyamán lubickolhatott a jobbnál jobb mesékben, történetekben és versekben. Gyönyörű természeti környezetbe helyezett állatokat, növényeket, és a mesék régi, klasszikus szereplőinek új tulajdonságaival is megismerkedhettünk. Ugyanakkor nehéz is ez a feladat, hiszen dönteni kell, pedig minden egyes mű a szívünkhöz nőtt, minden egyes műben találtunk olyan részleteket, mondatokat, amely díjért kiált. Nem vigaszdíjért, hanem bátorságdíjért, például azért hogy olyan gyerekek is elkezdtek írni, akik a mesetesztelés során kaptak bátorságot.

Az idén is nemes feladatra hívtuk a mesetesztelő gyerekeket, végül 558 gyermek regisztrált. Sajnos személyes ok miatt végül nem tudott mindenki részt venni a közös munkában, de nagyon reméljük, hogy nem vette ez senki kedvét és jövőre is jelentkeznek értékelésre, sőt talán az íráshoz is kedvet kapnak már.

Az elődöntőbe a mesetesztelő gyerekek és a zsűri döntése alapján 78 alkotó jutott tovább.

Közeleg az október 15-e, amikor is délután három órakor kiderül a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyében megrendezett díjkiosztó gálán, hogy a meglepetésvendégek kinek az írását mutatják be, vagy játsszák el. Szurkoljunk együtt egy izgalmas amatőr verseny sikeréért, amely egyre több határon túl élő gyermeket, szülőt és nagyszülőt szólít a már nemzetközi színtérre is kilépett Kacaj Panka Mesetár Társaságba, sok közös élményre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése